HomeGeschiedenisKontaktLedenAgendaNieuwsFoto'sInternetradio BlaasmuziekLinksfilmpjes
Geschiedenis
Een tiental harmonieleden dat deel uitmaakte van dweilorkest ‘t Ouw Aremenieke, richtte in 1973 ook een Beierse kapel op. Er werd opgetreden onder de naam Edelweiss Niewijs, in de uniformen van de harmonie. De kapel stond onder muzikale leiding van Adrie Schuurbiers.

In juli 1974 werden uniformen in Beierse stijl aangekocht. Toen werd ook de naam van de kapel gewijzigd in Die Edelweiss Buben. Nelly Goossens maakte voor hen een prachtig eigen vaandel. Jaarlijks verzorgt de kapel vele optredens. Van dicht bij huis, op de jaarlijkse Tonpraotavend, tot buiten de landsgrenzen. Ieder jaar gaat het gezelschap voor enkele dagen naar Bernkastel-Kues in de Duitse Moezelstreek, om daar enkele optredens te verzorgen op de “Weinfest”. In de eerste jaren was dat zelfs als enige Nederlandse kapel, temidden van vele Duitse en enkele Belgische, Franse en Amerikaanse collega-muzikanten.

Op het programma van de Buben staat vooral Egerländer Musik en muziek uit Ober-Bayern, daarnaast vele bekende walsen. Ook werden muzikale acts ingevoerd zoals aambeeld slaan en houtzagen.